Od února ČD Restaurant zavádí do jídelních a bistro vozů novou sezónní nabídku. Společnost JLV zajišťuje catering ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Novinkou je i grafická podoba jídelního lístku výtvarnice Míly Fürstové.
Denně vyjede 159 vlaků se službou ČD Restaurant se servisem JLV. Přibudou i restaurační vozy nové generace ComfortJet na trase z Česka do Berlína a Hamburku, do Vídně, Bratislavy, Budapešti nebo Kodaně.
Na palubě se budou nabízet nové kulinářské speciality populární mezi cestujícími u nás, ale i v Německu, Rakousku či na Slovensku. V rámci gastroturistiky si dnes spousta cestujících vybírá vlaky s restauračními vozy.

V novém menu se kombinují poctivé suroviny a výrazné chutě tradiční kuchyně. Klasikou je hovězí vývar a vepřové ramínko se šťouchanými brambory. Pro vegetariány jsou zde penne s pestem z grilovaných paprik a sladkou tečku tvoří osvěžující citronový cheesecake s medem a mandlemi.
Obálku jídelního lístku zdobí dílo známé výtvarnice Míly Fürstové. Jedinečné grafické dílo uznávané výtvarnice tvořící pro mnohé světové hvězdy showbyznysu, kam patří třeba i skupina Coldplay, ztvárňuje krásy české krajiny.
Ukázkové menu
- Polévka – Hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky
- Specialita – Špalek z vepřového ramínka s máslovými šťouchanými brambory a zelným salátem s řepou a křenem
- Hlavní vegetariánský chod – Penne s pestem z grilovaných paprik a sýrem Gran Moravia
- Dezert – Citronový cheesecake s medem a mandlemi
- Pivní speciál Chroust – UNION Czech IPA 13
- Exkluzivní italské šumivé víno Prosecco DOC Frizzante
- Limitovaná edice craftové limonády Raks – malina
Nové sezónní menu nově doplňuje stálý jídelní lístek. Cestující se i nadále mohou těšit na svíčkovou na smetaně s houskovým knedlíkem, kuřecí řízek s bramborovým salátem a další pochutiny. Kompletní přehled nabídky je na webu.

Úvodní foto: www.endlessworks.cz
Zdroj: tisková zpráva